Financiële Planning

Contact

Publicaties

Een financiële planning richt zich op het structuren van het inkomen en het vermogen op een zodanige wijze dat een persoon op de lange termijn de gewenste bestedingsruimte houdt. Het verminderen van de totale belastingdruk speelt daarbij een belangrijke rol.

In een financiële planning worden uw huidige financiële mogelijkheden afgestemd op uw persoonlijke wensen en doelstellingen. Er wordt een uitgebreid overzicht opgesteld van de jaarlijks te verwachten inkomsten- en vermogensstromen, nu en in de toekomst. U krijgt een op maat gemaakte financiële planning waarbij onder andere wordt gekeken naar de eventuele onderneming, beleggingsportefeuille, de samenstelling van uw vermogen, de pensioenvoorziening, de (levens)verzekeringen, het testament en de eventuele huwelijkse voorwaarden.

Een financiële planning zorgt voor inzicht, duidelijkheid en optimalisering van uw financiële situatie. Een financiële planning kan fungeren als een ‘meetlat’ waarin bijvoorbeeld kan worden nagelezen wat de financiële gevolgen zijn van belangrijke financiële beslissingen. Tevens kan in een planning gekeken worden naar de gevolgen van een eventueel arbeidsongeschikt worden en overlijden. Tenslotte wordt in een financiële planning aangeven welke fiscale stappen ondernomen kunnen worden om de financiële situatie te optimaliseren en hoe er belasting kan worden bespaard.

Een financiële planning is er niet alleen voor uzelf. Ook de zorg voor nabestaanden en de goede overgang van vermogen naar de erfgenamen kan een argument zijn om de financiën op tijd te regelen. Wat moet u doen als u een ontslagvergoeding of een erfenis ontvangt of eerder wil stoppen met werken? Wat moet u doen als u een nieuwe woning wenst aan te kopen of als u uw kinderen bedragen wil gaan schenken? Dit zijn van die momenten dat het laten maken van een financieel plan zeer zinvol is.